ÅTGÄRDSPLAN VID VATTENLÄCKAGE

  1.  Vid ett vattenläckage i lägenheten, så kan vattnet stängas ned inne i garderoben som är i samma utrymme som proppskåpet. På bilden till höger (eller ovan) är vattnet på. När varmt och kallt vatten är avstängt står den ena kranen upp och den andra ner.
  2. Skulle vattenläckaget vara hos din granne, exempelvis i våningen ovanför, och du inte har möjlighet att komma in i lägenheten ska du ringa Bravida och få guidning i hur du ska göra. Bravidas fastighetsjour har telnr 020-212 112.  Ring också någon i styrelsen.
  3. Dolda vattenskador sker oftast i kök, under diskbänkten. För att förhindra detta så rekommenderar styrelsen att du installerar ett vattenlarm. Det är enkelt att installera och kostar bara ca 450:-. Vattenlarmet heter Dropp-stopp 600 och finns att köpa på Clas Ohlson.
  4. Vid installation av diskmaskin, kyl och/eller frys ska riktlinjer för så kallat säkerhetsvatten följas. Det innebär att det ska finnas tätskikt under dessa dolda ytor. Droppskydd kana köpas exempelvis på Clas Ohlson eller ByggOle.